Предмет

  1. Настоящият документ представлява общите условия или условията на ползване на виртуална платформа за продажба на стоки, за всички поръчки, направени от клиента (наричан по-нататък „Вие“ „Клиента“ „Клиентът“) към „ТЕКС“ ЕООД и сайта www.tony.bg („tony.bg”) и неговите поддомейни, (наричано по-нататък „TONY BG“, „нас“ или „ние“), мобилната версия или мобилното приложение или по телефона. Ако продължите да ползвате сайта и да правите поръчки в него, считаме, че приемате тези условия.
  2. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg/ , както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. На 09.01.2016г започва да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) – нейният адрес е https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=EN   платформата предлага на потребителите и търговците в рамките на ЕС възможността да направят опит и да постигнат извънсъдебно уреждане на жалбите, произтичащи от онлайн покупки. Тази платформа за еднократно въвеждане на жалби е лесен и интерактивен уеб сайт, който е безплатен и достъпен на всички официални езици на ЕС. Използвайки платформата, потребителят и търговецът могат да намерят съответния орган за решаване на спора и след това да преминат през процеса за намиране на решение на жалбата на потребителя. платформата е достъпна тук: http://ec.europa.eu/odr.  Новите правила за алтернативно решаване на спорове (АРС) и за онлайн решаване на спорове (ОРС) имат за цел засилването на използването на АРС схеми в ЕС, давайки на потребителите бърз, евтин и неформализиран начин за разрешаване на спорове с търговци, като алтернатива на често дългите съдебни процедури.

Общи приложения

 1. Използвайки сайта www.tony.bg Вие се съгласявате да бъдете обвързани с условията, посочени тук („Условията“). Уверете се, че сте прочели и разбрали Условията, преди да направите своята поръчка.
 2. Поръчки могат да бъдат правени само от лица навършили 18 години, които са посочили адрес на пребиваване или друг адрес в България (с изключение на офис на куриерската фирма, която е наш партньор).
 3. Запазваме си правото да променяме тези Условия, като версията на Условията, която ще се прилага за Вашата поръчка, ще бъде тази, която е публикувана на www.tony.bg в момента, когато направите поръчката.

Поръчка

Можете да направите своята поръчка на www.tony.bg или по телефона 0888/ 757 -770. След като направите поръчка ще получите потвърждение на имейл, ако сте предоставили такъв.

При поръчка трябва да посочите

-валиден адрес на електронна поща

-вярно попълнен адрес за доставка на стоката

-вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон

Ако сте задали валиден имейл , то на него ще може да проследявате движението по вашата поръчка при промяна на статуса Ви на поръчка.

 1. Клиентът се задължава и отговаря за това всички данни за покупката, да са верни, пълни и точни към датата на изпращането на поръчката
 2. Добавянето на една стока и/или услуга в количката за покупки, не води до регистрация на пръчката и автоматично запазване на стоката/услугата
 3. Ако поради някаква причина не можем да изпълним Вашата поръчка, ще Ви уведомим при първа възможност. Ако сте заплатили Вашата поръчка предварително, ще ви възстановим съответната сума, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.
 4. С регистрирането на поръчката Вие разрешавате да се свържем с вас на посочения телефон за потвърждение на поръчката. Запазваме си правото да не изпратим Вашата поръчка без тя да бъде потвърдена по телефона.
 5. Запазваме си правото да откажем да изпълним (да анулираме) вашата поръчка, ако сте предоставили грешни данни, също и при допуснати технически грешки в публикуването на сайта и не ви дължим обезщетение, освен да възстановим заплатените от Вас до момента суми, ако има такива, като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.

 

Начини на Плащане

 

 1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката. Като при използване на плащане с „наложен платеж“ Вие заплащате на куриера (наш Партньор) , с който имаме сключено споразумение за изплащане на наложен платеж с пощенски паричен превод по банков път. Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който ни освобождава от задължението да ви издадем и изпратим касовата бележка с пратката, е плащането към Нас да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга се извършва само от лицензиран пощенски оператор.
  Вие ще получите „Разписка за прием на паричен превод“ за направеното от вас плащане на наложения платеж от Куриера
 2. С банков превод

Доставка

 1. Изпращаме вашата поръчка само след направено потвърждение по телефона. След успешно регистрирана поръчка ще се свържем с вас в работното ни време – от 8:00 ч до 17:00 ч от Понеделник до Петък. Ако поръчката ви е направена след 17ч в Петък или през почивните дни, ние ще се свържем с вас в първия работен ден.
 2. След потвърждение на поръчката ви тя се пуска за обработка. Стандартният срок за доставка е 30 дни. Нашата цел е да доставим вашите поръчки до 7 работни дни след потвърждаването и. Макар , че се стремим да осъществим доставката до 7 работни дни, тя може да отнеме по-дълго поради неочаквани събития. В случай че времето за доставка надвиши 30 дни, можете да отмените поръчката си.
 3. Изпращаме с куриер Еконт до удобен за вас адрес (стандартна доставка е от 4,60лв,  като сумата варира спрямо стойността на наложения платеж, килограмите на вашата пратка, както и от населеното място.) Също така може да заявите най-евтиния метод за доставка, който е Български Пощи http://www.bgpost.bg/bg/calculator. Възможно е за Ваше удобство да изпратим поръчката и чрез Спиди или Лео Експрес.

Гаранции

 1. Продавачът предлага всички Стоки на Сайта с гаранция за съответствие на стоката с Договора в съответствие с действащото в държава която оперира, законодателство и гаранционната политика на съответния производител или официален дистрибутор на Стоката.

 

Отказ от Договора / Рекламации /

 

 1. Клиентът има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 (четиринадесет) дни от получаване на стоката.
 2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Клиентът и не се дължат на непреодолима сила.
 3. При отказ от договора Клиентът е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.
 4. При отказ от договора, ако Клиентът е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока,като използваме същия начин на плащане, който е бил използван за извършване на плащането.

ЗЗП:  Чл. 54. (Изм. – ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) (1) Когато потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора съгласно чл. 52.

(2) Търговецът е длъжен да възстанови получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.

(3) Търговецът няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от търговеца.

(4) При договор за продажба, когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на потребителя по ал. 1, докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.

Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

•    производствени дефекти на стоката;

•    констатирани липси на части от стоката;

•    изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

•    несъответствие с обявения размер и/или цвят – стока, изпратена в различен размер и/или различен цвят от поръчания;

•    повреда на стоката при транспортирането.

Рекламация може да предявите като използвате формата за рекламации www.tony.bg

При рекламация Клиентът може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Клиентът доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

•  Оригинален търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

•    Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

•    Запазена оригинална опаковка и етикет.

При замяна на стоки по рекламация транспортните разходи са за сметка на търговецът и в двете посоки,тъй като замяната се е наложила по вина на електронния магазин.

Снимките са с илюстративна цел. Полагаме всички разумни усилия да покажем адекватно нашите продукти, включително техния състав и цветове. Цветът, който виждате, зависи от Вашата компютърна система и ние не можем да гарантираме, че Вашият компютър ще покаже вярно тези цветове.

Въпреки, че всички наши пратки съдържат предварително отпечатан специално за Вас формуляр за връщане на стоки, ако все пак го загубите, при отказ от договора за покупка от разстояние може да използвате стандартния формуляр за упражняване правото на отказ от договора, който ще намерите на сайта на КЗП – https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki . На Имейл: tony_popovsky@abv.bg или да заявите недвусмислено по друг начин решението си да се откажете от договора.

Адрес за връщане на пратка: Град Враца, ул. Околчица № 2

За ваше улеснение ще намерите в сайта ни:

Формуляр за Възстановяване на Сума: https://tony.bg/възстановяване-на-сума

Рекламации: https://tony.bg/рекламации

Повече информация относно ЗЗП може да намерите на сайта на КЗП https://kzp.bg/zakoni-i-reglamenti

Политика за Лични Данни
Може да намерите пълна информация за нашата политика за Лични Данни ТУК

Информация за фирмата

„ТЕКС“ ЕООД

Град: Враца

БУЛСТАТ: 106591319
ДДС № BG106591319
Контакти: Център за обслужване на клиенти:
Имейл: tony_popovsky@abv.bg
Телефон: 0888/ 757 -770

Последно обновен: 13.10.2019г.